Tänään se selvisi kuin salama taivaalla.

 

Yksi ainoa sana:MIKSI? on kaiken avain tavalla tai toisella.

 

Keskustelin tänään viitisen minuuttia valtionvarainministerin kanssa kahviossa, jonne hän oli tullut vaalikiertueelleen. Koputin ystävällisesti olkapäähän ja kysyin että saanko kysyä muutamaa asiaa. Hän sanoi ystävällisesti että tietenkin sitähän varten tänne on tultu.

 

Kysymykseni oli se joka kiinnostaa itseäni oikeastaan kaikkein eniten:

 

"Mitä moraalisia, eettisiä ja filosofisia ajatuksia teillä on politiikkanne taustalla ja ylipäätään mitä ja MIKSI ajattelette juuri niin kuin ajattelette?"

 

Vastausta ei yllättäen tullutkaan vaan vastaukseksi tuli teoreetista puhetta konservatismista ja uskonnosta. Luonnollisesti tietenkin kaikki vaaliohjelmat lueteltiin jne.

Kysyin kiinnostuneena tarkemmin että MIKSI AJATTELETTE NIIN KUIN AJATTELETTE, mutta valtionvarainministeri ei osannut vastata kysymykseeni. En jäänyt luonnollisestikkaan myös kuuntelemaan vaalipuhetta tasa-arvosta ja hyvinvoinnista, koska MIKSI olisin kuunnellut jotain sellaista joka ei edes itse tiedä vastausta kysymykseen MIKSI ajattelee niin kuin ajattelee? ja sitäpaitsi äänestän jokatapauksessa ihan muita tahoja.

 

En siis jäänyt kuuntelemaan puhetta tasa-arvosta ja yksilöllisyydestä vaan sanoin että "kaikkihan me niin ajattelemme". Se lienee erotus että millä keinoilla me tavoitteemme toteutamme. Keinot luovat realismia ja realismi ajattelua. Se on mylly joka jauhaa jyväset yhdeksi mössöksi.

 

Mieleeni jäi kaihertamaan että suurin huolenaihe tänä päivänä  taitaa olla pitkälle siinä että monet, jopa politiikot, eivät välttämättä osaa vastata kysymykseen MIKSI?

 

Se on hirvittävän surullista.