Lännen elokuva.

Kuten olen jo aiemmin sanonut niin minusta nyt on menossa kausi, että tehdään uusia lännenelokuvia ja halutaan kaivaa siitä osa-alueesta jotain uutta esille.

Tavallaan pysytään lajityypissä mutta ohjauksella ja muutenkin elokuvan rakenteessa sekä tyylissä tuoda asioita julki siten, että yritetään etsiä jotain uutta..aiemmin "julkaisematonta".

Tästä elokuvasta minulle tuli hieman ristiriitainen olo.

Elokuvassa oli kyllä onnistuttu löytämään tavallaan ns. uutta ja tavallaan siinä mielessä elokuva toimi, mutta se miksi käytän sanaa tavallaan, johtuu aivan siitä, että tämä ns. uuden kokeilu oli tietyssä mielessä makukysymys ja makuasiaksi jäi mielestäni hankalasti käsiteltävä osa-alue, joka onkin aika loppuun kaluttu ja täynnä kliseitä eli lännenelokuville tyypillisen sankari-roisto tematiikan käsittely erilaisesta näkökulmasta katsottuna.

Sen sanon, että elokuva oli raaka. Normaalia raaempi vanhoihin elokuviin verrattuna, vaikka tematiikka kulkikin aikalailla samassa juonessa kuin on totuttu vanhoista lännenelokuvista.

Käsittelyn alla tässä elokuvassa oli ...se että roistolla onkin jossain määrin puhdas sydän ja tietynlainen "miehen mitta sekä mittarit" ja se asia oli loppua myöten mielestäni jopa aika huonosti ja ennalta arvattavasti määritelty, jopa jollain mittapuulla ajateltuna naurettavasti käsitelty.

Toisaalta sankari roolia yritettiin myös käsitellä uudelleen ja tavallaan elokuvaan tulikin jossain määrin yllättäväkin sankari loppujenlopuksi, vaikka senkin kyllä pystyi päättelemään kuka se on elokuvan rakenteen takia, mutta ihan ok. ratkaisu tätä tematiikkaa vasten ajatellen.

Itse katson elokuvia kohtuullisessa määrin ja aika harvoista alan kirjoittamaan tänne mitään, joten elokuva jäi kuitenkin pyörimään mielessä, vaikka raakuus ei olekkaan mielestäni erityisen miellyttävää katsottavaa.

Pääroisto osasi näytellä asiansa ja sankarikin vaikutti tarpeeksi salaperäiselle loppuun asti...

Sanon, että jos on melkoisen tosissaan kiinnostunut elokuvista ja katsoo elokuvia laidasta laitaan ilman tyyppi makunystyröitä, niin elokuva kannattaa kuitenkin katsoa, vaikka en sille mitään täysiä pojoja annakkaan..itse pidän usein miten enemmän elokuvista jotka herättävät kysymyksiä, ajatuksia tms.

Tästä elokuvasta ei niitä syntynyt kuin hakemalla...mutta se on makuasia, mistä tykkää, kuten sanoin.

Raaka oli..vaikka on niitä raaempiakin elokuvia olemassa.