THE WEIGHT OF WATER Ranska/Usa 2001 / Psygologinen trilleri<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Ohjaus: Kathryn Bigelow

 

Tämä elokuvan katsominen oli sattumien summa..ei muutakaan tekemistä, eikä viitsinyt sammuttaa DVD:tä.

Itseasiassa se oli onni, sillä loppujen lopuksi elokuva oli ihan kohtuullinen, eikä niin tavanomainen ja tyypillinen purjeveneellä kahden pariskunnan seikkailu kuin aluksi ja hyvin pitkän matkaa vaikutti.

Elokuvan rakenne oli hyvin tyypillinen ja kerronta tavanomaista ja siksi suusta nousi haukotus melkein puolet elokuvan pituudesta.

Vähän seksuaalisia vihjeitä ja hieman erilaisia naistyyppejä ”reviireistään” taistelemassa. Kukin omalla tyylillään, joka on jo nähty moni kertaa ja monesti paljon mielenkiintoisemmassakin konteksteissa, totuuden mukaisemmin ja ilman näin köykäisiä, ennalta-arvattavia kliseitä.

Toisaalta päädyin tulokseen: kohtuullinen sen takia, että elokuvan loppuosa muuttui mielenkiintoisemmaksi ja herätti minulla ainakin jonkin verran ajatuksia naisen kuvasta, sen ristipaineista tms. mutta ikävä kyllä elokuva ei mielestäni kantanut tai käsitellyt näitäkään kuvia mitenkään erityisen kiinnostavasti tai siten mitä en olisi jo aiemmin nähnyt, kuullut tai tajunnut tms., joten ihan hyvä elokuva, jos haluaa kuluttaa aikaa tv:n ääressä.

 

Rakkautta ja anarkiaa elokuva.