LILJA FOR EVER

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Tätä elokuvaa en ole katsonut nyt aivan hiljattain, mutta haluan silti mainita tämän, ihan sen takia, että mielestäni jokaisen joka puolustaa prostituutioita tai halventaa näitä ihmisiä kannattaisi katsoa tämä elokuva.

Koskaan ei voi tietää kuka laitakaduilla, bordelleissa, tyhjissä asuinnoissa ja hotellien auloissa käyskentelevistä naisista tai tytöistä, jopa lapsista on elokuvan Lilja. Tässä tapauksessa elokuvan Lilja on todella selkeästi teinityttö ja juuri sen takia ainakin minussa herää suunnaton raivo, kun katson elokuvn tapahtumia, niiden syitä ja seurauksia.

Toivoisin, että tämän elokuvan katsoisivat juuri ne ihmiset, jotka mahdollisesti kuvittelevat tai oikeuttavat prostituution jopa vakuuttelemalla itselleen ja muille muka auttavansa näitä oikeastikkin hädässä olevia ihmisparko.

Itselläni oli elokuvan jälkeen sellainen olo, että menen kadulle ja teloitan kaikki miehet tai hirtän munista..joten tämä elokuva kyllä vaikutti tunnetasolla ja onneksi tämä oli vain elokuvaa, niin kuin lapsille sanotaan pahan unen jälkeen, vaikka varmasti elokuvan tytön kohtalo pystyy olemaan aivan tottakin.

 

Mutta siis suosittelen.

 

Pistää ajattelemaan asiaa ihan konkreettisesti. Tässä kohtaan voin sanoa, että elokuva voi tuoda katsojaa lähelle jotain sellaista mikä voisi jäädä muuten tunnetasolla kokematta ja etäiseksi sen takia.