Julkaisen tässä pikkuhiljaa palasina kevään - kesän -ja syksyn aikana kirjallisen osuuteni opiskeluistani. Oli ihan mielenkiintoista tutustua tähän kirjoittamisen maailmaan näin kuvataitelijana, koska pääasiallinen ajatteluhan on kuvien kautta eikä tämä kirjoituksen teko ole silloin ihan mitään helppoa. Onneksi on olemassa blogimaailma..jonne tekstin ei tarvitsekkaan olla kirjallisuudeksi menevää.

Mutta tarkastukset on käyty läpi ja arvosana on annettu (enkä häpeä sitä) joten uskallan kirjoitukseni  tänne laittaa myös muiden luettavaksi.

Prosessina tuo kirjoitustyö oli samankaltainen kuin taiteellinen työkin on. Tai tarkemmin sanottuna se oli MINULLA samankaltainen kuin taiteellinen työnikin on. Sen ilmenemisasu oli kuitenkin hyvin toisentyyppinen kuin kuvalla.

Itse lähestyin kirjallista työtäni siten että vain kirjoitin ja sen jälkeen hain lähteeni kirjoittamalleni. Se soveltunee toimintatapana näin taiteilijalle aivan hyvin omasta mielestäni. Onneksi taiteen väitöskirjat tehdään toisilla foorumeilla sekä erilaisissa puitteissa. Osaanpahan nyt kunnioittaa niitä jotka kirjoittavat niitä oli se kirjoitus sitten millaista tahansa. :)

Kaiken tämän jälkeen olen sitä mieltä, että jos nyt aloittaisin kirjoitusprosessin niin ainoa asia mitä muuttaisin olisi se että aikaa pitäisi olla huomattavasti enemmän puntaroida sekä poistaa ja lisätä ajatuksia sen mukaan kun ajatus kehittyy ja miettisin tekstin rakennetta tarkemmin. Ei täydellisiä tässä ei olla. Enkä edes yritä uskotella sitä.

En muuttaisi kuitenkaan sitä että mitkä ovat lähteeni tai se alue josta poimin lähteeni. Minusta taiteellisen kirjoittamisen ei tarvitse olla sellaista kuin akateemisesti on "normaalisti" totuttu sen olevan.  Nimittäin esim. se että on olemassa jo valmiiksi joku rajaava tutkimussuunnitelma/kysymys on hieman kinkkinen. Se saattaa rajata ajatuksellisesti sitä miten tekstiä lähestyy. Se tavallaan voi rajata vastauksia jo valmiiksi. Vaikka se aiheuttaakin sen helposti että rakenne on kunnossa heti alusta asti. (joka siis sopii tuohon akateemiseen ajatteluun paremmin) Itse kirjoitin tämän tekstin sillä tavalla että vain kirjoitin ensin ja siten tutkimus -kysymykseni nousivat esille itse tekstistä. Saatoin käyttää tekstissäni sanoja tai asioita hieman huolimattomasti . :)..mutta sallin se itselleni joka tapauksessa sillä olen ensikertalainen tämänkaltaisen kirjoittamisen suhteen.  Sitäpaitsi ..no..juu...antaa olla. (ja siitä olen pahoillani etukäteen jo jos se aiheuttaa lukijoissa hämmennystä.) Itseäni se ei häiritse..koska oman pääni sisällähän tässä liikutaan. Niin ja tietenkin keskeneräisenä sekä nöyränä asioiden suhteen.

Joten muutamilla muutoksilla ja huomioilla  teksti olisi loppuun hiottua kaikella tavalla. Siitäkin huolimatta haluan julkaista tämän kirjoitukseni täällä sillä olen sitä mieltä että se on jonkinlainen keskustelun avaus taiteilijana. Aloitan tämän julkaisemisen tällä kirjoituksellani ja päätän sen lähde -ja liite luetteloihin.

 

Jos joku näkee tarpeelliseksi kommentoida jotain tähän tekstiin ..jätän kirjoitusten julkaisujen väliin noin viikon kommentointi ajan. En välttämättä kommento itse mitenkään vaan jätän sen muille. Samalla tavalla kuin jätän useinmiten teoksenikin muiden kommentoitaviksi. Katsotaan nyt että miten tämä proggis etenee :) Tähän nyt liittyy sitten ihan muutakin kuin vain tuo kirjallinen ja kuvallinen puoli mutta..siitä kerron mahdollisesti myöhemmin lisää. (jos kerron ;)..)