No niin nyt sitten on alkanut ns. tapahtumaan. Jos sitä ajattelee tietystä kulmasta katsottuna.

Rauhassa Saimaa Gardensin auvoisella ja suloisella avustuksella on ympäristöä alettu muokkaamaan ja perusrakenteita "kehittelemään". Suunnitelmat ovat varmasti loistavat ja työ ensiluokkaista.

 

..he nyt iski joku ihmeen tietokonevirus ..apua mitä minä oikein nyt teen..ei ei ei..ja mainoskatkolle:

 "Vitsi kun on hulppeeta, että voi vuokrata moottorikelkkoja talvella ja mönkijöitä kesällä ja voi käveleskellä ihka uudella asfaltti tiellä, valaistulla sellaisella, sen metsäisen polun sijaan. Eihän noita vuokraamoja olekkaan kun noin 100 000 kappaletta joka niemen ja noka kupeessa. Mutta just siksi tämä idea on hyvä ja ainutlaatuinen. Ei liian erikoinen ettei vaan pääse oleen jotenkin vaikeesti myytävää ja jotenki liian hienoo. Kyllä se meille kelepaa se sellanen Suomalainen kunnon, kaunistelematon ökyturismi. Kyllä sen etelä-eurooppalaisen pitää se ymmärtää kun se nokkansa tänne meidän perukoille pistää. Metikoita riittää Suomessa ihan tarpeeksi. Kaatasivat vaan kaikki puut hornan kukkoon sieltä. Saatikka sitten se, että näkee pimeässä kunnolla jos meinaa kompastua vaikka jonkin niiden hulppean (meillä oli kyllä samanlaisia mökkejä tuolla Pohjanmaalla jo vuonna nakki..mutta jos ne on taas muotia?), vierivieressä olevien, (myymättömien) mökkien portaan pieleen, kun hopertelee kännissä Joutsenon kylältä sen 5 kilometriä kaiken sen (Yksi baari) yö elämän keskeltä kun ne ferrarin avaimet unohtui siihen perhanan kyläsaunaan, jonne myös taisi unohtua se perhanan kossupullokin. Siellä oli muuten ihan hirveesti seinällä sellasia tirehtöörin ittesä tekemiä öljyvärimaalauksia, jotka oli kuulemma iha siltä seisomalta tullu kun vaan vähän ruikkas sitä maalia siihen kankaalle. On se niin helppoo kun on taiteilija. Ei siihen sen kummempaa tarvita ja varsinki jos se tirehtööri ei ois itte tuonu niitä omia taulujaan niin oishan sitä voinu jonku tuontitaiteilijankin tuora sinne jonku rapellyksen vääntään. Ihan estetiikan vuoksi ja onhan se hienoo ku on taitelijoita. Minä ainakin tuen ihan kympillä. Paikalliset kun on kuulemma niin perhanan vaikeita kun eivät millään anna periksi.  Ai sori sori..no ei se kossupullo unohtuntu kun heitin sen sinne rantakivikkoon sen panhuilun soidessa niin hiton lujaa kun se poika soitti sitä. Oli se sitä soittanut jo ainakn viisi minuuttia ennen sitä esitystä. Eihän nyt sellaisen jonninjoutavan kapistuksen soittamiseen tarvita kuin hyvät keuhkot. Ihan hyvälle se kuulosti ja tuli ainakin sellanen tunne että se kulttuuri ei oo niin kaukana musta ittestänikään. Siis olen ihan julmetun positiivinen ihminen ja jos tämä ei oo sitä hulppeeta yö elämää niin huomenna mulla ainakin on v.moinen SLOW-life edessä kun ei oikein nytkään tahdo muistaa kaikkea mitä tuli tehtyä"  sanoo visionääri Vinkula Kallenkankaan kylpylän suunnittelija ja markkinointi mies Veikko Näppärä.

 

Hyi hyi.. kuka tuhma tollasia tänne mun blogiin kirjottaa. Tuhma. Pitäisköhän se poistaa kun on tuo nyt aika karkeesti sanottu. Sehän on ihan taiteilijoista itsestään kiinni kun eivät ymmärrä markkinoinnin päälle mitään. Se on NYKYAIKAA. Jos taiteilija ei ymmärrä..niin pitäisikökään edes? ja jos nin kuinka paljon, kun ei se välttämättä se kyläkaupan kioskinkaan pitäjä siitä ymmärrä. Tosi elämä voi kuitenkin olla aika toisenlaista kun yritetään sovittaa yhteen kaikkea sitä mitä on olemassa ja kompromisseista harvoin syntyy mitään sellaista mitä rohkeimmissa unelmissaan toivoisi.

MUTTA ..Siis sormet pois korvista ja asiaan palatakseni. Olisi pitänyt kuvata paremmin nuo ranta-ja piha-alueet..enpä kuvannut kovin kummallisesti. Se vähän harmittaa. Olisi voinut tehdä ennen jälkeen kuvia tännekkin. Se ennen jälkeen kuva on muuten aikalailla IRVOKAS ihan jo visuaalisestikkin ajateltuna. Kuvaa ehkäpä aika kornistikkin tätä aikaa..miten eletään yleensäkkin.

Toivon, että rakas lukija osaat lukea tämän kaiken erittäin sarkastisena huomautuksena. Toivon todella että, NYT kaikki ihmiset jotka ovat seuranneet tätä hullun myllyä MUISTAISIVAT sen, että ALUNPERIN Rauhaan PITI tulla korkeatasoista toimintaa öky turisteineen ns. arvoperusteisen markkinointityön tuloksena heh,heh luontoa kunnioittaen ja kulttuuriperimää vaalien sekä ennen kaikkea KULTTUURIA hellien... OU JEE!

No kukin on siitä hellimisestä tietenkin mitä mieltä haluaa, että mikä on laadukasta jne.  ja mikä on mitä yleensäkkin. Siihen en todellakaan jaksa kommentoida. Sanon vain, että näyttäisi sille että KAIKKI mitä olin jo ajatellutkin TULEE toteutumaan ihan varmasti.  Ympäristö ja kulttuurihistoriallisesti säilyttämisen arvoinen rakennus "restauroidaan" ja "restauroidaan"ja kulttuuria hellitään kulttuurilla sekä musiikilla, joka on massoille ja tietyille kohderyhmille tarkoitettua.  Bisnestä nääs.

En jaksa uskoa edes tuohon restaurointiin enään. Heitän nyt ihan vain hatusta ennustuksen, että ne rakennukset ovat muutaman vuoden päästä ainoastaan kuvissa huolimatta siitä, että niillä todella oli SITÄ arvoa. Saatikka kaikella muulla mitä tehtiin ja oltaisiin voitu tehdä.

Joskus voi olla niin, että ihmisiä halutaan tarkoituksellisesti hämätä hulppeila suunnitelmilla, jotta kala ottaa koukkuun ja sitten tehdään se mitä todella OSATAAN eli sitä mihin kyetään eli massaa ja sille suunnattua "tavaraa" sekä kulttuurin näkökulmasta katsottuna että muutenkin. Jatkoa seuraa. Jään odottamaan.

 Joskus tuntuu sille että ihmisiä pidetään ihan tyhminä, että se ihminen joka ajattelee ei tarvitsisi itselleen muuta kuin viihdykettä raskaan työnsä raatamisen jälkeen. Ajattelulla tässä tarkoitan sekä tätä rationaalista ns. järkeämme että emootiota laajemmin ajateltuna, sekä niiden yhdistelmää. Tuon sanon nyt vain ihan selvyyden vuoksi.

Voi kuitenkin olla ns. tosielämässä, että JOKU tai aika monikin haluaa loppujenlopuksi paljon enemmän.

T: kolmi persoonallisuus

 

HEI KAIKKI RAKKAAT LUKIJAT.

 

MUISTATTEHAN ETTÄ VAIN MINULLA ON KÄYTTÖ SEKÄ TEKIJÄNOIKEUDET KUVIINI JA VAIKKA VOITKIN LADATA SEKÄ KATSELLA KUVIANI NETISSÄ NIIN OLE YSTÄVÄLLINEN ÄLÄKÄ LINKITÄ KUVIANI JOHONKIN OMAAN TARKOITUKSESI ILMAN ETTÄ OLET OTTANUT MINUUN YHTEYTTÄ JA KYSYNYT LUPAA.NI.

EN  PIDÄ SIITÄ ETTÄ RAUHAN ENTISET JOTKUT ON LINKITTÄNYT KUVANI OMAAN BLOGIINSA ILMAN LUPAANI..SILLÄ MINÄ EN HALUA OLLAN MISSÄÄN MAINOSTAVASSA TARKOITUKSESSA JOS JA KUN PUHUTAAN MISTÄÄN MIKÄ LIITTYY SAIMAA GARDENSIIN.TAI RAUHAN NYKYISEEN TILAAN.JA KOEN ETTÄ LINKITETYT KUVANI KO. SIVUILLA OVAT KO. YRITYKSELLE MAINOSTA. ja vähintään esiinnyn siinä rintarinnan tämän mielestäni moraalisesti  kyseenalaisen firman kanssa. 

 Tämä siksi, että  KUVANI ESIINTYVÄT KO. YRITYKSEN KANSSA SAMALLA SIVULLA. En siis missään tapauksessa kannata millään muotoa ko. yrityksen toimintatapoja.

SAIMAA GARDENS TOIMI MIELESTÄNI EPÄASIALLISESTI JA MORAALITTOMASTI KUN PAKOTTI TAITEILIJAT POIS RAUHASTA TYÖHUONEILTAAN SEN SIJAAN ETTÄ EDES YRTTI ESIM. TARJOILLA VAIKKAPA YHTEISTYÖ MAHDOLLISUUKSIA TAI VAIHTOEHTOJA TAITEELLISEN TOIMINNA JATKUMISELLE RAUHASSA.

 

Ystävällisesti toivoo.

Tiina Marjeta