Tässä ihan aluksi hieman musiikkia. 

En olekkaan pitkään aikaan oikein jaksanut kirjoitella mitään mutta nyt päätin heittää muutaman sanan..vaikkakin nämä kirjoitukset tulevatkin tänne blogiini huomattavalla viiveellä siitä mitä olen ne kirjoittanut.

Tämänkin kirjoitan tosiasiassa 5.5. 2009 klo jotain viiden jälkeen.

Pitkästä aikaa on mukavaa kuunnella tätä itämämaista musiikkia. Se soljuu ihan eritavalla kuin oma länsimaalainen vastaavamme. Itselleni on ollut jo vuosia niin, että koen olevani enemmän ja eritavalla itämaisen musiikin sisällä kuin läntisen.  Vaikka paljon tätäkin musiikkia löytyy sekä hyvää, että huonoa. ..mutta siis miksi ylipäätään päätin kirjoittaa kun ei olisi tarvinnut..johtuu aivan siitä, että haluan heittää yhden ajatuksen ilmaan ajateltavaksi.

Luin tämän joitain vuosia sitten eräästä kirjasta joka käsitteli muslimikulttuuria ..ikävä kyllä en muista ko. kirjan nimeä, joten en ala valehtelemaan. Ajatus on seuraava (vaikkei se ei olekkaan enää muuta kuin muistikuvana päässäni.)

 

Arabi nainen:

" Miksi te länsimaalaiset luulette, että me olemme täällä yhtään enempää alistettuja kuin teillä teidän naisenne ovat? Sillä teillä on niin, että kaikkialle minne käännät pääsi katsot alastonta naisen vartaloa...kaikki mainokset, televisio, lehdet on tehty vain miehen katsetta varten..eivätkä ne alista yhtään vähempää teidän naisianne kuin meidän kaapumme alistavat meitä.."

Ajatteleppa, että tämän sanoi aivan tavallinen muslimi nainen...ei professori eikä muutenkaan oppinut. Merkitys hänelle tällä oli varmaankin toinen kuin minulle mutta silti..

Tämä lause sisälsi hyvin paljon asiaa nimenomaan visuaalisesta kulttuurista ja kuvasta ylipäätäänkin. Lisäksi tietenkin myös ihan sisällöllisestikkin näissä sanoissa piilee juuri se YKSI totuus, että ensinnäkään emme ole niin erilaisia idässä tai lännessä..mutta toisaalta myös se ajatus, että vapauskin on käsite ja toisaalta on niinkin, että jokainen voi valita itse sen miten katsoo.. myös se nainen (minä) eli huolimatta siitä ajatuksesta, että visuaalinen kulttuurin katsomiskulma oliskin ns. miehinen niin itse voi taiteilijana ja juuri nimenomaan siksi löytää jotain sellaista katsantokulmaa mikä on tuoretta ja tämä vain siksi, että on hetero NAINEN. Tästä asiasta voisi kirjoittaa vaikka kuinka.. mutta antaa olla tällä erää..sillä en halua. 

Siinä mielessä taiteilija on hyvässä asemassa, että onneksi kuvia tekemällä voi valita myös (katseen) kohteensa ihan itse.. kunhan tiedostaa mitä katsoo ja miksi tai minkä lasien lävitse. 

 

Tämä on ollut ratkaisevan tärkeää omalle tekemiselleni.

 

Lopuksi vielä toinen linkki hienoon "Biisiin"

Ja vielä yksi linkki..heh heh.. tästä ei  tule loppua nyt näköjään..