1702822.jpg

Niin kuin sammalleet asfaltilla on myös aika. Sateessa kasvaa ja kukoistaa ravinteista pullollaan ja kuivuudessa vaipuu "koomaan"..heh, heh..hei vaan sitten Rauhalle viimeisen kerran.

Eihän sitä koskaan tiedä vaikka nousisin haudasta vielä kolmannen kerran kuvaamaan tätä tapahtumaa, aivan kuten Riiviöt nousivat kiusaamaan ihmisiä, kerta toisensa jälkeen, 80-luvun elokuvassa..ehkäpä kuvaan Rauhaa sitten kun siellä tapahtuukin jotain tai sitten en..sitä ei tiedä vielä.

Ikävä kyllä, kun kuvasin nämä kesäkuvat Rauhasta oli "työhuoneeni" ehjänä,vaikka minut ajettiin nimenomaan siksi pois, että ko. rakennus aiottiin vetää matalaksi eli purkaa pikinmiten..no..eipä olisi ensimmäinen kerta kun Rauhassa "sanotaan" muuta ja tehdään toista rakennuksien suhteen, sillä myös Alatalo aiottiin muutamia vuosia sitten purkaa, koska se oli kuulemma niin huonossa kunnossa..eipä vain ole purettu ja mitähän siihen suunnitellaankaan ...

Kasinoako? Komeet puitteet tulee olemaan. 

Toivoisin että ne arvot olisivat toisenlaiset, että HYVÄN elämän päätävoite olisi henkinen kehittyminen, että taloudelliset välineet olisivat vain todellakin se väline. Taannoin Joutsenmaan Projektipäällikkö sanoikin, että projektin slougan, sanoiksi jotka helisevät ilmassa, on  valittu "hyvä elämä". Tiedustelin, että mitä se sisältää..niin vastauksena oli (ivalliseen sävyyn), että hyvä elämä on toiselle toista ja toiselle toista..sehän on KYLLÄ tietenkin itsestäänselvyys, jota ei mielestäni edes tarvitse sanoa..lause ja siitä seuranneet sanat kuitenkin osoittivat sen ettei asioita ole esim. hänen taholtaan kovinkaan syvällisesti mietitty ja kuitenkin oltiin tulossa sellaiselle alueelle (kulttuuri /kuvataide ja taide yleensä) jossa ON PALJON ihmisiä jotka niitä arvoja todellakin oikeasti miettivät (kuten esim. Taidemielipuoli pohtii tässä linkissä)...eivät tietenkään kaikki ajattele mutta iso osa ajattelee. ..ja silloin on ihan turha hokea, että hauki on kala..hauki on kala.

Sillä ONHAN SE KALA.

Totta kait toisenlaistakin löytyy..ja sillä saralla varmasti löytyykin myös ne yhteistyökumppanit tälle hankkeelle, jos niitä tarvitaan..joten ONNEA! Eräs toimittaja (jotka ovatkin tämän asian  tiimoilta tehneetkin muutamia haastattelupyyntöjäkin minulle, joihin en kuitenkaan ole suostunut ja aivan siksi etten enää oikeasti jaksa enää tätä asiaa jauhaa...varsinkaan lehden palstoilla..ei ole ns. enää mitään sanottavaa..muuta kuin nuo kuvat joita olen ottanut..) ..no... silti eräs toimittaja sanoi minulle tuossa joitain aikoja sitten, että taiteilijat eivät ole osanneet hoitaa "markkinointi" oikein näille suunnille...taiteessa ei olekkaan kysymys pohjimmiltaan siitä..joten sen joka jotain voisi tarjota joillekuille on itse markkinointi..tarkoitan tällä sitä, että taiteen ei todellakaan tarvitse hattu kourassa pyytää almuja markkinoinnilta markkioinnin keinoin..taiteessa kun on oma kielensä joka tavoittaa paljon syvällisemmin ihmisen kuin markkinointi koskaan siihen pystyy, jos se on kolahtaakseen se kolahtaa...tavoittaa varmasti ihmisen syvimpiä juuria myöten myönteisessä mielessä ilman niitä kieroilujakin silloin kun se on tehty sydämestä......ja/sekä lisäksi taiteella ei ole mitään hävettävää.. toisin päin niin kyllä on. Joten pysyköön renki lestissään.

 

Työhuone on siis edelleen pystyssä..eikä mitään näkyvää ollut tapahtunut paikalle..työhuone olisi aivan hyvin voinut olla vielä entisellä paikallaan ja olen kuullut useammalta, luotettavalta taholta, että todellakin rakennuksiin on murtauduttu aiempaa hanakammin, koska siellä ei ole ollut ketään "vartioimassa".

Tämä tästä vuodatuksesta vihdoinkin..minun osaltani

Heippa vaan. :) ja kiitos kaikille niille jotka ovat viihtyneet näiden kuvien seurassa nämä menneet kuukaudet...siitä on ollut tietty lohtu.