HITMAN<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Tämä elokuva oli kuin tietokonepeli ja siitähän se myös oli varioitu. Visuaalisesti hyvin toteutettu elokuva ja varmastikkin sellaiselle katsojalle aivan nappi elokuva, joka haluaa em. kaltaista tietokonepelimaailmaa myös elokuvana katsoa.

 

Jännittävä elokuva.

 

Itse olen sen aikakauden "lapsia" ettei tämän elokuvan kaltainen väkivalta tunnu missään, vaikka elokuva onkin alle täysi-ikäisiltä kielletty.

 

Mistä se sitten kertoo?

 

Lähes kaikissa tietokonepeleissä, lähtien aikoinaan Doomista, tämänkaltainen väkivalta on aivan yleistä ja kaikki ne jotka ovat pelanneet näitä pelejä tietävät sen vallan mainiosti.

Näissä peleissä ja tässä elokuvassa väkivalta on ilmeetöntä, lähes veretöntä ja lihatonta. Elokuvassa oli muuten K18 leima.

Se lienee hyvä, mutta tavallaan naurettavaa pelleilyä, koska hyvin samankaltaisia tietokonepelejä on ollut saatavilla, jo ainakin 15 vuotta…eikä niissä todellakaan ole mitään K18merkintää, joten vahinko on jo aivan varmasti tapahtunut ja K-merkki on tavallaan silmänlumetta.

No, sanotaan nyt lieventävänä asianhaarana se, että on se totta, että 15-vuotta vanhat pelit eivät "yllä" missään tapauksessa näiden nykyisten "tasolle" realistisuudessaan.. mutta toisaalta silloin ne OLIVAT   REALISTISIA    ja vaikutus oli lienee hyvin samankaltainen kuin nykyisilläkin peleillä ja maailma oli silloin vielä "lapsen kengissä" tässä asiassa.

 

Tämä päivä on, joka tapauksessa rakentunut menneen päälle ja se saa ainakin minussa aikaan huolestuneisuuden tunnetta ja pelkoa tulevien sukupolvien vuoksi. Se mikä on mennyttä on esimerkkiä tälle päivälle ja tämä päivän peleille, sekä elämälle. Silloinhan aikoinaan on aina jo vallittu tämä suunta mihin ollaan nyt menossa.

 

Oikeastihan  ihmisellä itsellään olisi aina mahdollisuus muuttaa ja vaikuttaa elämänkulkuun ja ihan omassa arkipäivässää omilla valinnoillaan ja arvoratkaisuillaan.

 

Ihmisen vain täytyy osata olla niin hiivatin tarkkana kaikessa ja osata ajatella tässä "tulvassa" joka on "tietoa" ja "tekijöitä" täynnä. Osaako ihminen ajatella??? Osaako? Luulenpa, että osaa.

 

Näissä peleissä ja elokuvissa kuolemasta tehdään kunnia-asia ja tappaminen on tietyllä tavalla "oikeutettua" milloin milläkin tavalla.

Se kuitenkin loi elokuvasta hyvin tiiviin ja jännittävän katsoa.. tunne oli aivan sama kuin niissä peleissä, jotka ovat em. teoksen esikuvia ja joita elokuva halusikin jäljitellä.

 

Tappaminen oli visuaalista eikä ollenkaan pelottavaa, joka on oikeasti karmaiseva tapa nähdä tämä elokuva, kun sitä ajattelee hieman tarkemmin, mutta nyt olen siitäkin asiasta ja rehellisyydestä täysin rehellinen.

Toivon,  että ehkäpä tieto tässä tapauksessa ja näissä ajatuksissa omasta sisimmästään ja mielenliikkeistään auttaa siihen, etteivät nämä "visuaalisuudet" syövy tai syövytä sielua.

 

Toivon ja uskon ainakin niin.. mutta miten se ja nämä asiat vaikuttaa ja ovat vaikuttaneet jo oleviin ja tulevaisuuden ihmisiin?

 

Minusta se keskustelu jossa puhutaan siitä, että vaikuttaako pelit ja tv katsojiinsa on tavallaan turhaa, koska se on aika itsestään selvää, että TIETENKIIN ne vaikuttaa, mutta tekisikö se kenestäkään silti vaikka murhaajaa tosielämässä.. on aivan eriasia???

 

Tosi asiassa …hmmmmm …. se varmaan riippuu ihmisestä ja yksilön itsensä "todellisuuden" tajusta. Asioiden käsittelykyvystä ja monesta, monesta seikasta…mitä elämältä itse kukin yksilö on saanut/ annettu tms. ja miten ne "lahjansa" osaa/ saa/ pystyy käyttäämään. Se on tavallaan avoin auki oleva haava tai kirjan sivu jota ei ole luettu. Ei voi tietää tyrehtyykö se tai onko se hyvä ennen kuin se on sidottu ja luettu.

 

Tästä tulikin mieleeni, että tänä päivänä n. 8-12 vuotiaat pojat ja tytöt leikkivät kuulapyssyillä sotaa, jossa "tappavat" ja "metsästävät" toisiaan aivan oikean näköisillä aseilla, joissa on onneksi kuitenkin muovikuulat, jotka kuitenkaan eivät niinkään ole mitenkään vaarattomia, vaan osuessaan vaikka suojaamattomiin kasvoihin aiheuttavat ihan oikeasti vahinkoa.

(vanhemmat ihan ITSE ostavat nämä aseet lapsilleen)

 

Meillä oli vielä käytössä super-vesipyssyt, vanhanaikaisena varana myös ritsat ja jopa ihan koiranputkesta tehdyt puhallusputket. Kävi ihan hiivatin kipeää kun raaka marja pamahti keskelle naamataulua lähietäisyydeltä.

En tiedä kuinka yleistä tämä kuulapyssy pelaaminen on, mutta tiedän, että se on ainakin jonkinlainen muotivillitys lasten keskuudessa, koska lapset vertailevat oikean näköisiä kuula-konekiväärejään keskenään.

 

Aikuisten miesten "harrastuksesta", värikuulasodasta, on tullut lasten leikkiä aivan kirjaimellisesti. Tasa-arvoisesti sekä tytöille, että pojille.

 

Mitenköhän nämä lapset suhtautuvat aikanaan aseisiin ja väkivaltaan, sitten kun saavuttavat aikuisuutensa ja jopa keski-ikänsä tai vanhuutensa ja oppivatko he ajattelemaan asiaa siten, ettei se vahingoita todellisuudessa heidän aitoa ihmisen minäänsä?

Ja mitenköhän on.. synnyttääkö tämä todella oikeasti myös raakaa väkivaltaa ja välinpitämättömyyttä toisten ihmisten kärsimyksiä kohtaan.

 

Siihen en osaa vastata ja se on harmillinen totuus.

 

Uskon, että tämän päivän lapset osaavat kyllä ajatella huomattavan paljon enemmän kuin esi-isänsä, mutta riittääkö se? ja meneekö sen kaltainen oppi riittävästi perille?

 

Toivoisin kauhukuvien tietenkin olevan vain paha skenaario.. mutta sitä en voi ikävä kyllä tietää.

 

Suhtautuminen elämään on  myöhemmin varmasti toinen,  kuin tänä päivänä ja voipi olla, että se on huomattavasti raaempi kuin vaikkapa oman ikäpolveni Doomien kasvattamilla aikuisilla "lapsilla".

 

Sekään ei välttämättä nimittäin ole mikään loistoesimerkki lapsille—niin se on ja vastuu siitä on sekä itselläni, että tämän päivän muillakin Doomin kasvattamilla aikuisilla.

 

Tavallaan tämä elokuva oli erittäin hyvä ja juuri siksi, että ainakin itse aloin ajatella em. asiaa konkreettisemmin oman itseni ja oman ikäpolveni kautta.

 

Elokuva oikein konkretisoi nämä ajatukset.

 

Toivoisin, että maailma olisi olemassa ja kaunis vielä mahdollisille lapsenlapsillenikin ja niille jotka tulevat heidän jälkeensä..