Simon Baron-Cohen:<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Olennainen ero

 

Analyysin/tutkimuksenmuotoon puettu miehen kirjoittama kirja naisten ja miesten eroista.

Kirjoittaja oli yrittänyt pysytellä objektiivisena ja omisti (ehkä em takia.) hyvin teoreettisen lähestymistavan ja tekstistä huomasti selvästi, että se oli miehen kirjoittama.

Jossain välissä tuli sellainen olo, että huolimatta tarkoitetusta objektiivisuudesta, kirjoittaja ei ollut pystynyt pitämään kaikkia sterotyyppisiä ajatuksiaan tai asenteitaan ulkona.

Hauska kirja, sinänsä, mutta ei mitään varsinaista uutta auringon alla, vaikka kirjoittajan mielestä ko. olikin radikaalia ja vasta nyt ollaan kypsiä näille "radikaaleille"ajatuksille.

Paikoitellen ikävää luettavaa, koska samaa asiaa pyöriteltiin ja perusteltiin turhaan ja liian usein.

Kysyn vaan, että miksi pitää vääntää kaavan muotoon sellaista, jonka ymmärtää helposti ilmankin.

 

Tietenkin, jos on tietyntyyppinen mies, niin silloin varmaan tarvitsee vääntää kaavaksi vaikka halkopino. (Ei millään pahalla, mutta se on joskus sangen ärsyttävää)

 

Ja sitten kevyempää kenttähuumoria:

 

Oli mukavaa testata itseään. Kiva tietää, että omistaa keskimääräiseen naiseenkin verrattuna empatoituvammat aivot, heh, heh, niin kuin en sitä olisi jo ennestään tiennyt.

NO..onhan se tietenkin totta, että se vaikuttaa käytökseen. Onneksi olen oppinut myös analysoimaan omiakin tunteitani/tekemisiäni ja ihan realistisesti. Se kyllä on helpottanut kovasti monessa käytännön asiassa. En siis systemoi.

 

Maailmassa on kuitenkin elettävä ja tehtävä välillä myös kompromisseja.